Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Лучена манджа със сметана

Лучена манджа със сметана

ОлиОли
Чирак
4655452
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Семпла, икономична, лесна и вкусна лучена манджа със сметана."

Необходими Продукти

  • лук - 7 гл.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • сметана за готвене - 200 мл
  • олио - 120 мл
  • вода - 200 мл
  • захар - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука за манджата и го нарежете.

Сложете го да се запържи с малко олио, като не забравяте да разбърквате често.

Като се позапържи, сложете солта, черният пипер, пушеният червен пипер и захарта.

Сложете малко вода и оставете манджата да се задуши малко.

Сложете сметаната пет минути, след като махнете от котлона.

Семпла, икономична, лесна и вкусна лучена манджа със сметана, която може да поднесете с хляб с квас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Мога ли, да Ви предложа моята лучена манджа...
2 връзки пресен лук се нарязват на около 2см. , в сгорещено олио леко се запържва, после се прибавя 2с.л.пресято брашно и след 1-2 минути се прибавя 1 с.л. червен пипер сладък, имате под ръка съд с гореща вода и по- малко брибавяте, докато получите необходимата консистенция, 7 или 8 яйца прибавяте внимателно, леко с дървена лъжица повдигате всяко яйце и похлупвате с капак, за около 5- минути...хубаво е капака, да е стъклен, за да имате поглед над яденето...накрая прибавяте черен пипер и при сервиране магданоз !

За по- лесно, може зеленият лук след като го запържите леко, да прибавите яйцата разбити , хубаво ги разбърквате и при готовност, поръсвате с червен пипер!
Обичам Пролетта и Лятото, защото дават възможност за много летни гозби, е аз ги правя и зимата, защото вече има целогодишно всички зеленчуци!
16.04.2023 11:48