Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Печен заек с маслини и гъби

Печен заек с маслини и гъби

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Печен заек с маслини и гъби
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Печеният заек в гювеч става сочен, а месото - крехко и много ароматно от етеричните масла на розмарина и мащерката. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • заек - цял нарязан
  • маслини - 60 г (зелени, черни или лилави)
  • чесън - 6 скилидки
  • бяло вино - 250 или 300 мл чаша сухо
  • мед - 1 с.л.
  • бахар - 1 ч.л.
  • мащерка - 2 стръка
  • розмарин - 1 стрък
  • гъби - 400 г нарязани
  • зехтин - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето една отлична рецепта за Великден или за всеки ден със слънчеви вкусове и свежи билки. Лесен деликатес за приготвяне е този пълнен заек.

Загрейте фурната на 180°C.

В гювеч загрейте обилно струйка зехтин и запечете парчетата заек от всяка страна.

Добавете бялото вино, добавете супена лъжица мед, бахара, сол и черен пипер.

След това включете нарязаните гъби, маслините, скилидките чесън с ризата, мащерката и розмарина.

Поставете във фурната и гответе 40 минути, като по време на готвене добавяте вода, ако е необходимо.

След като сте готови, насладете се с печени картофи например или друг зеленчук.

Печеният заек в гювеч става сочен, а месото крехко и много ароматно от етеричните масла на розмарина и мащерката. Да ви е сладко!

Съвет: Винаги можете да експериментирате като добавите пиперка или доматено пюре към печеният заек с маслини и гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: