Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Пурички»Винени пурички за великденските празници

Винени пурички за великденските празници

Винени пурички за великденските празници
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
35
"Винени пурички за великденските празници - вкусни и ароматни."

Необходими Продукти

  • олио - 1/5 ч.ч.
  • мас - 1/5 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 800 г
  • сладко - за пълнеж
  • орехи - за пълнеж
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме си тесто от олиото, маста виното, содата, киселото мляко и брашното.

Получава се меко тесто.

Разточваме тестото на кора и режем на квадрати.

На всеки квадрат слагаме по малко сладко и орех.

Навиваме на маслени пурички.

Подреждаме в тава, която не я намазваме с олио, и поставяме в печката.

Печем до готовност винените сладки.

След като извадим, още топли овалваме в пудра захар.

Винени пурички за великденските празници - вкусни и ароматни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: