Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Руска кулебяка от бутер тесто

Руска кулебяка от бутер тесто

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Руска кулебяка от бутер тесто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Вкусотия, която хапваме на закуска, обяд и вечеря"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 кг
  • зеле - 1 кг
  • масло - 4 с.л.
  • яйца - 3 бр. (твърдо сварени)
  • сол - 2 щипки
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно и се вари 8 минути. Отцежда се и се охлажда. Добавя се солта, нарязаните сварени яйца и маслото. Смесва се.

Тестото се разточва на кора с дебелина 5 милиметра с формата на правоъгълник. Слага се плънката, защипват се краищата на тестото, кулебяката се слага в тава, напръската с вода, с прищипаното надолу.

Намазва се с разбито яйце, надупчва се с вилица и се пече на 240 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: