Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнен хляб»Пълнени хлебчета с пилешки дробчета по селски

Пълнени хлебчета с пилешки дробчета по селски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пълнени хлебчета с пилешки дробчета по селски7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
7
"Издълбаната среда на пълнените хлебчета може да си хапнете със соса от дробчетата или ако са ви останали такива в излишък."

Необходими Продукти

  • За хлебчетата
  • брашно - 350 г + за доизмесване
  • вода - 150 мл
  • олио - 30 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 15 г прясна
  • пилешки дробчета по селски:
  • пилешки дробчета - 1 тарелка
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена + 1/2 бр. червена
  • чесън - 1 ч.л. на гранули (или пресен)
  • домати - 400 г от консерва
  • бяло вино - около 250 мл
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л. с връхче
  • джоджен - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • кашкавал - около 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти за хлебчетата замесете гладко тесто. Нарочно в него има повече мазнина, за да станат меки и много вкусни хлебчета.

Оформете 6-7 топчета с еднаква големина и ги поставете на разстояние едно от друго в тава, покрита с хартия за печене. Оставете за около 40 минути да втасат и удвоят или утроят обема си.

Изпечете на 200 °C в предварително загрята фурна, докато станат златисти (20 минути).

През това време загрейте тенджерка с вода на силен огън. Когато заври, бланширайте дробчетата за 5-6 минути, извадете ги и срежете всяко на две, като махате жилички и вени.

Отвътре дробчетата са останали розови, но ще се сготвят впоследствие заедно със зеленчуците. Частта с бланширането може да се пропусне, но така стават по-меки и на мен лично много ми допадат.

Нарежете лука на тънки полумесеци, моркова на тънки кръгчета, а чушките на малки лентички.

Запържете зеленчуците в олиото, после постепенно добавяйте доматите, чесъна, червен пипер, сол и малко вода, за да омекне всичко. Когато водата се изпари напълно сложете да се запържват и дробчетата.

Налейте виното, сложете подправките и още сол, ако е нужно. Гответе до изпаряване на течността, като в случай че има нужда от повече готвене и дробчетата не са готови, сипвайте още вино или вода, докато се сготвят напълно.

Накрая поръсете с накълцан магданоз.

Срежете капачета в горната част на готовите и вече почти изстинали хлебчета. Издълбайте част от средата на хляба и на дъното разпределете по малко настърган кашкавал.

Напълнете хубаво с плънката от дробчета (не трябва да има много сос, за да не попива в хляба). Отгоре поръсете с още кашкавал и запечете пълнения хляб до разтапянето му и лек златист загар.

Сервирайте пълнените хлебчета топли.

Добър апетит с разкошните пълнени хлебчета с пилешки дробчета по селски !

*Издълбаната среда на хляба може да си хапнете със соса от дробчетата или ако са ви останали такива в излишък.

Освен това може да я изсушите и да си направите домашна галета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: