Начин на приготвяне
В дълбока тенджера се сипва гореща вода до половината и в нея се слагат малко олио и щипка сол. Оставя се да заври.
Чушките се нарязват на ивички. Зеленият лук и чесънът се почистват, измиват се и се режат на ситно. Гъбите се отцеждат и ако са цели, както при мен, се прерязват на две.
В дълбок тиган се сгорещява олиото и в него се запържват първо лукът и чесъна.
Следват гъбите и чушките. Накрая се добавя каймата, като се разбърква с телена бъркалка, за да може да стане на трохи.
Добавя се доматеното пюре и два черпака от водата за пастата. Добавят се подправките, пармезанът, разбърква се и се оставя да къкри.
Щом водата за пастата заври, те се слагат и се варят до готовност. Когато сосът е готов, се сипва в тава.
След като и фусилите са готови, се прецеждат и се добавят към соса. Разбърква се добре и отгоре се настъргва кашкавалът.
Фусилите се запичат за няколко минути в загрята на 180 градуса фурна, само на горен реотан, колкото да се разстопи кашкавала.
Вкусните фусили с кайма и гъби са готови.