Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Мусака с фусили и кайма

Мусака с фусили и кайма

ИвелинаИвелина
Чирак
857791711
Мусака с фусили и кайма
Снимка: Ивелина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Сочна мусака с кайма, но с фусили вместо картофи - и да - доста е вкусна!"

Необходими Продукти

  • фусили - 250 г
  • моцарела - 125 г
  • кашкавал - 250 г
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • моркови - 1 б
  • маслини салвиани - 100 г
  • домати - 500 мл
  • кайма - 250 г готова варена и подправена
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
  • копър - връхчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се вадят 10 минути с една лъжица сол и една лъжица олио. Изцежда се водата, след като са сварени.

За соса - морковът се нарязва на кубчета и лукът също.

Слагат се в тиган с малко олио. След 2 минути се добавя готовата кайма, доматите и маслините.

Слагаме сол, черен пипер, босилек и копър на вкус. Изчакваме 5-6 минути да поври.

Започваме да нареждаме в тава - макарони, резен моцарела, настърган кашкавал, сос. И така 3 пъти.

Най-отгоре се настъргва кашкавал и се поръсва с босилек върху запеканката с макарони.

Слагаме да се запече във фурната мусака с фусили и кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: