Начин на приготвяне
Замесваме от брашното, млякото, олиото, захарта, солта и сухата мая мекото тесто за пиде и го оставяме на топло място за един час (може да използвате хлебопекарна).
През това време настъргваме моцарелата на едро ренде, а сушените домати нарязваме на парчета.
Готовото тесто разделяме на 3 топки и от всяка разточваме кора под формата на елипса с дебелина около 1 см, загъваме краищата и оформяме като лодка.
Поставяме пидетата в тавата, покрита с хартия за печене.
Намазваме краищата на тестото с разбития жълтък и във всяка лодка слагаме настарганата моцарела, поръсваме с риган и щипка сол.
Най-отгоре подреждаме сушените домати.
Печем турската пица пиде в предварително загрята фурна на 230 °C за около 15 минути.
Сервирайте веднага.
Турската пица пиде с моцарела и сушени домати е много вкусна.