Начин на приготвяне
Измиваме лука и го обелваме. Махаме люспата на доматите и ги режем на ситно.
Изчистваме чушките от семките. Обелваме чесън и го режем на ситно.
В кухненски робот слагаме лука, червените и зелени чушки и ги смиламе на ситно, но не на пюре. Смесваме накълцаните домати, смлените зеленчуци и каймата. Овкусяваме с подправките.
В дълбок тиган слагаме олиото да се загрее и след това изсипваме сместа. Задушаваме на среден огън за около 15 минути. Нарязваме на ситно магданоза и го добавяме към сместа.
В тенджера кипваме вода със 1 с. л. сол и 2-3 с. л. олио. Изсипваме спагетите в тенджерата и ги варим 5 минути.
Отцеждаме водата от тях и ги изсипваме в дълбокия тиган към сместа. Варим още около 4-5 минути.
Сервираме в дълбока чиния още докато са топли и гарнираме с малко магданоз!
Спагетите Лахмаджун са много вкусни.
Коментари