Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата от нахут по израелски

Салата от нахут по израелски

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Салата от нахут по израелски
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
2
"Салата от нахут по израелски - вкусна и много засищаща. Идеална и за гарнитура!"

Необходими Продукти

  • нахут - 100 г сух
  • лилав лук - 1 малка глава
  • кориандър - 1 с.л нарязани листа
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 щ.
  • кимион - 1 щ.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме зърна сух нахут за една нощ.

Отцедете водата, изплакнете добре зърната и​ залейте​ със студена и подсолена вода с обем 3-4 пъти по-голям от обема на нахута и оставете да заври.

Намалете огъня на най-слаба мощност и варете 3 часа. За по-бързо сваряване на нахута, можете да добавете​ малко сода.

Отцедете останалата вода, подправете нахута със зехтин, ​сол, червен​ и черен​ пипер, листа кориандър, тънки полукръгове червен лук и, разбира се, кимион.

Салатата от нахут по израелски поднесете самостоятелно или сервирайте като постна гарнитура.

Насладете се и вие на този шедьовър от израелската кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: