Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифлички, замесени в хлебопекарна

Кифлички, замесени в хлебопекарна

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Кифлички, замесени в хлебопекарна
Снимка: Станислава Армянова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
16
"Кифлички, замесени в хлебопекарна - идеални за закуска, следобедно хапване или за из път."

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 550 г за козунаци
  • мая - 7 г суха
  • прясно мляко - 250 мл
  • краве масло - 50 г стопено
  • жълтъци - 1 бр.
  • локум - 2 кутии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кифлички, замесени в хлебопекарна - идеални за закуска, следобедно хапване или за из път.

В купата на хлебопекарната поставяме съставките в следния ред: прясно мляко, стопено масло, развитото яйце, сол, захар, брашно, мая. Пускаме на програма тесто.

Готовото тесто за кифли разделяме на 3 топки. Всяка една разточваме на кръг. Първата мажем с олио, слагаме 2 лист отгоре, мажем пак с олио, слагаме 3 лист.

Така трите листа едновременно разночваме на голям кръг. Разрязваме на 16 триъгълника. Във всеки един слагаме парче локум. Навиваме като кифлички.

Мажем с жълтък и поръсваме със захар. Оставяме да втасат 30 мин.

Печем кифлите с локум на 220 градуса за 30-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: