Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козуначени мъфини, замесени в хлебопекарна

Козуначени мъфини, замесени в хлебопекарна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Козуначени мъфини, замесени в хлебопекарна
Снимка: Мария Симова
1 / 3
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Знаем, че все бързате, затова ви даваме рецепта за най-вкусните козуначени мъфини, при които цялата работа вместо вас ще свърши хлебопекарната"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 3 бр. (без 1 - я жълтък)
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • масло - 125 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • лимони - 1 бр. само кората
  • брашно - 700 г
  • суха мая - 1 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и затоплете млякото.

В купа разбийте яйцата със захарта, добавете ваниловата захар, настърганата кора на лимона, 2 с.л. от разтопеното масло и затопленото прясно мляко, разбъркайте отново.

Сипете сместа в казанчето на хлебопекарната и добавете пресятото брашно и сухата мая.

Настройте машината за хляб на програма месене и втасване и я стартирайте. По време на месене добавете останалото масло на етапи.

След като приключи програмата, извадете втасалото козуначеното тесто, премесете за кратко и разделете на 12 еднакви по размер части.

Всяка част разделяте на три и оформяте фитили, които сплитате на малка плитка и завивате на охлюв.

Поставете получените охлювчета в тавичката за мъфини, в която сте поставили хартиените кошнички.

Оставете така оформените козуначета да втасат отново, след което намажете с разбития с малко мляко отделен жълтък и поръсете с кристална захар.

Поставете козуначените мъфини, замесени в хлебопекарна в тавичката в предварително нагрята на 160 градуса фурна и печете за около 30 минути до красив златисто кафяв цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Перфектна рецепта!
22.04.2023 18:28