Начин на приготвяне
Гъбите, лука и чесъна нарежете, задушете, подправете със сол и черен пипер. Гърдите се разрязват по дължина, резените са по-тънки от шницела.
Подгответе формичките, вземете парче от гърдата на дланта си в средата сложете малко от гъбения пълнеж и го завийте от всички страни, обърнете го от дланта във формичка, когато всичкото фрикасе е във формичките.
Намажете всичко с майонеза (който не обича майонеза, може със зехтин) с четка и оставете за около половин час (за да не изсъхнат гърдите) солените мъфини.
Сложете във фурна, предварително загрята до 170°C за 15-20 минути, извадете, поръсете с кашкавал, върнете във фурната за още 5-10 минути, докато кашкавалът се разтопи.
Приятен Апетит с моите пилешки мъфини Фрикасе!