Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Леки и вкусни фалафели без пържене

Леки и вкусни фалафели без пържене

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Леки и вкусни фалафели без пържене
Снимка: Juliya
1 / 3
03/06/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3
"Сервирайте хрупкавите, леки и вкусни фалафели без пържене със сос Тартар."

Необходими Продукти

  • нахут - 250 г (сварен)
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - щипка
  • сол - на вкус
  • галета - 1 ч.л. + за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете морковите. Обелете ги.

Пасирайте нахута за рецептата заедно с нарязаните на ситно лук, чесън и моркови.

Добавете подправките, зехтина и 1 ч.л. галета, разбъркайте всичко много добре и приберете в хладилника за 30-60 минути.

Оформете фалафелите с желаната от вас големина, оваляйте ги в галета и подредете в тава, покрита с хартия за печене.

Поръсете ги със зехтин и печете в предварително загрята на 210°С фурна за 20-30 минути.

Сервирайте хрупкавите, леки и вкусни фалафели без пържене със сос Тартар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: