Начин на приготвяне
Има много вариант за ориз на тиган, но тази е по-вкусна от всички останали.
Избраният лапад се измива много добре.
Почиства от средната жила и се нарязва на едро.
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Лукът с олиото се слагат в уок тиган.
Запържва се 10 мин. на среден огън.
Доматите се измиват и настъргват на ренде, след което се прибавят към лука, след като се запържи.
Разбърква се и се запържва за 5 мин., след което се прибавя нарязаният лапад.
Пърженето продължава още 5 мин.
Оризът се измива до бистра вода и се прибавя в тигана.
Запържва се 5 мин., след което се прибавя водата.
Вари се 20 мин. на среден огън при продължително разбъркване.
Джодженът и магданозът се почистват от дръжките, измиват се и се нарязват на ситно.
Джодженът, магданозът и солта се прибавят в тигана 5 минути преди да се свали от котлона и се разбърква много добре.
Ориз с лапад и домати в уок тиган - една много вкусна рецепта за постен ориз.