Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Ориз с лапад и домати в уок тиган

Ориз с лапад и домати в уок тиган

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Ориз с лапад и домати в уок тиган
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Ориз с лапад и домати в уок тиган, който да сервирате самостоятелно или като гарнитура."

Необходими Продукти

  • лапад - 2 връзки
  • ориз - 2 ч.ч.
  • домати - 3 бр.
  • лук - 2 бр.
  • джоджен пресен - 3 стръка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл.
  • вода - 5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Има много вариант за ориз на тиган, но тази е по-вкусна от всички останали.

Избраният лапад се измива много добре.

Почиства от средната жила и се нарязва на едро.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Лукът с олиото се слагат в уок тиган.

Запържва се 10 мин. на среден огън.

Доматите се измиват и настъргват на ренде, след което се прибавят към лука, след като се запържи.

Разбърква се и се запържва за 5 мин., след което се прибавя нарязаният лапад.

Пърженето продължава още 5 мин.

Оризът се измива до бистра вода и се прибавя в тигана.

Запържва се 5 мин., след което се прибавя водата.

Вари се 20 мин. на среден огън при продължително разбъркване.

Джодженът и магданозът се почистват от дръжките, измиват се и се нарязват на ситно.

Джодженът, магданозът и солта се прибавят в тигана 5 минути преди да се свали от котлона и се разбърква много добре.

Ориз с лапад и домати в уок тиган - една много вкусна рецепта за постен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: