Начин на приготвяне
В дълбока купа се разбиват яйцата на пяна. Прибавя се содата към киселото мляко и се оставя да шупне. След това се прибавя към яйцата и под непрекъснато разбъркване с миксер се добавя брашното, солта и захарта.
Накрая се добавя и водата до консистенция на боза. В тиган за палачинки се намазва с малко масло и се изсипва част от сместа.
Правят се палачинки по познатия начин. За солената торта ви трябват от 10 до 14 бр. според височината на ринга за торта.
За крема се смесва до хомогенна смес крема сиренето, майонезата и заквасената сметана, добавя се счуканите скилидки чесън.
Плънката се нарязва предварително – кашкавала и яйцата се настъргват, луканката се нарязва на тънко, а шунката и маринованите краставички - на ситно. Заделят се част от продуктите за украса.
За сглобяването на палачинковата торта е хубаво да се използва форма за торта с подвижни стени. Започва да се реди с палачинка, крем, кашкавал, палачинка, крем шунка, палачинка, лютеница, палачинка крем, мариновани краставички, палачинка, крем, настъргано яйце, палачинка, крем топено сирене, палачинка, крем, луканка, така докато запълните формата.
Последната палачинка се маже само с крем и се украсява с маслини и заделена част от продуктите. Стига да имате фантазия може да направите сърца, детелинки или каквото поискате.
Вкусна солена торта с луканка се поставя в хладилник за поне за 5-6 часа.