Солени кифлички с пармезан

24/07/2014
Mariana
отMarianaДжедай56093720
Приготвяне35 мин.
Готвене15 мин.
Общо50 мин.
Порции14-16 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 302
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината мляко се затопля съвсем леко. В него се добавят захарта, солта и маята. Сместа се оставя около половин час на топло, за да втаса.

Брашното се пресява в дълбок съд. С средата му се прави кладенче, в което се сипва закваската, останалото мляко, двете яйца и белтъка на третото и се замесва меко тесто.

Покриваме тестото с кърпа и го оставяме на топло за около 40 минути, за да втаса. Разстиламе с ръце втасалато тесто върху кухненския плот, който предварително сме намазали със зехтин.

Отгоре поръсваме с настърган пармезан. Намасляваме ръцете си с масло и месим, докато мазнината бъде поето напълно. Повтаряме до изчерпването на маслото.

Готовото тесто се разделя на две топки. Всяка топка се разстила с ръце, докато получим лист с дебелина 1 - 1.5 сантиметра.

От корите се оформят триъгълници. В център на всеки триъгълник поставяме по 1 с.л. от плънката, която сме приготвили като сме разбъркали настърганото сирене с останалите продукти.

Оформяме кифличките и ги подреждаме в предварително намазнена тава на разстояние една от друга.

Оставяме ги около 20-30 минути, за да втасат повторно. Намазваме ги с разбит жълтък и печем в предварителна загрята до 180 градуса фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар