Украински козунак

Марина НордМарина НордГотвач2689
05/08/2014
"Вкусни козунаци от всички краища на света се събират на трапезата за Великден - поканете на вашата този Украински козунак"
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 077
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малко топло мляко и малко захар. Една пета от брашното се залива с врящо мляко и се охлажда, като се разбърква, до 40 градуса. Смесва се с маята и се разбърква до появяването на мехури. Покрива се с кърпа и се оставя за 3 часа на топло.

Жълтъците се смесват с останалата захар, белтъците се разбиват на сняг. Добавят се в сместа заедно с жълтъците, солта и ванилията. Меси се десетина минути. Добавя се ромът и разтопеното масло.

Тестото се покрива и се оставя за 1 час на топло. Замесва се отново и се оформя козунак. Слага се в тава, намазана с мазнина и поръсена с брашно. Оставят се на топло за 1 час и се пече 45 минути на 200 градуса. Вади се от фурната и се покрива с кърпа.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар