Начин на приготвяне
Една от най-любимите ми рецепти е тази на родопския пататник - вкусен, здравословен и лек за похапване.
Ако търсите рецепта за перфектния пататник, вече я открихте! Просто си я пригответе и се насладете на този невероятен вкус.
Измиваме, обелваме и настъргваме на едро ренде картофите. Разбиваме заедно яйцата и натрошеното сирене. Добавяме в купата настърганите картофи и разбъркваме добре.
Нарязваме копъра на ситно и слагаме вътре и него. Овкусяваме сместа със солта, риганта, чубрицата, червения и черен пипер.
Подготвяме тава, намазвайки я обилно със зехтин и изсипваме вътре сместа. Заравняваме я добре. Слагаме пататника в предварително загрята на 180 градуса фурна и печем пататника около 30 минути до покафеняване.
Разрязваме пататника и го поднасяме с гарнитура от домат.
Перфектният пататник със сирене и яйца на фурна, от който да си оближете пръстите вече е готов!
Коментари