Пълнени тиквички Ротондо

Пълнени тиквички Ротондо
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Пълнени тиквички Ротондо за перфектния летен обяд или вечеря - и може с чаша бяло вино"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр. Ротондо
  • сирене - 100 г
  • извара - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • копър - свеж
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и отрежете калпаците.

Издълбайте вътрешността на тиквичките с помощта на лъжица.

Загрейте олиото в тиган и добавете нарязаната пулпа от тиквичките на ситно.

Задушете в олиото.

Прибавете обеления и нарязан домат на парченца и пресованите скилидки чесън.

Разбъркайте и отстранете от огъня.

Охладете за кратко.

Добавете сиренето, изварата, ситно нарязан копър и чукнете едното яйце.

Разбъркайте и овкусете със сол.

Напълнете тиквичките, като оставите място и за добавяне на яйце.

Наредете тиквичките в тава за печене. Поставете капачетата. Остатъкът от плънката разстелете по дъното на тавата.

Запечете на 180 °C.

Когато пълнените тиквички започнат да променят цвета си, извадете тавата и чукнете по едно яйце във всяка.

Не похлупвайте и допечете до готовност на яйцето.

Сервирайте пълнените тиквички Ротондо, гарнирани с клонка копър и кисело мляко.

Насладете се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: