Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пай от кайма с богата плънка

Пай от кайма с богата плънка

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Пай от кайма с богата плънка
Снимка: Yordanka Vasileva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Сервирайте ястието топло, гарнирано с картофено пюре."

Необходими Продукти

  • ЗА ОСНОВАТА
  • кайма - 500 г смес
  • зелен лук - 4 стръка
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 2 филийки (60 г)
  • прясно мляко - 50 мл
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • кимион - 1/2 ч.л. млян
  • сол - 1 ч.л.
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • яйца - 4 бр.
  • фета - 130 г
  • кашкавал - 150 г
  • мариновани краставички - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Един вкусен пай от кайма, който ще ви напомни на руло Стефани.

Първо слагаме яйцата да се варят за 10 минути.

Към каймата добавяме ситно нарязания лук, яйцето и подправките, като оставяме половината от магданоза за плънката.

Хлябът накисваме в прясното мляко, намачкваме го да се получи каша и я добавяме в каймата.

Омесваме добре и я оставяме, докато си приготвим плънката.

Твърдо сварените яйца нарязваме на шайби.

Краставичките също нарязваме на шайби.

Сиренето нарязваме на малки кубчета, а кашкавалът настъргваме на едрото ренде.

Намазваме дъното и стените на тавичката с олио (моята тавичка е с диаметър 21 см).

Разделяме каймата смес на две равни части. Едната част разстиламе на дъното на тавичката. Отгоре нареждаме яйчените шайби, краставичките, сиренето накълцания на ситно магданоз и покриваме с настъргания кашкавал.

Разстиламе и другата половина от каймата. От горе намазваме с кетчуп или друг сос по избор.

Слагаме в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем соления пай за 25-30 минути.

Сервирайте ястието солен пай от кайма с богата плънка топло, гарнирано с картофено пюре.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: