Начин на приготвяне
Ако използвате замразени чушки, ги изцедете хубаво от течността.
В чопър или блендер се слагат чушките, жълтъците, крема сиренето и солта. Всичко се смила наведнъж.
Белтъците се разбиват на сняг. След това към тях се прибавят смлените чушки и всичко се обърква с шпатула.
Сместа се изсипва в тава, покрита с хартия за печене, и се разнася равномерно.
Не мажа хартията с масло, защото на моята нищо не залепва. Ако не сте сигурни в качеството на хартията, я намажете.
Блатът се пече в предварително загрята фурна на 180 °C -15-20 минути. Печенето зависи от фурната. Моята е газова и пече различно.
Блатът за соленото руло се изважда. Обръщам го, докато е топъл и махам хартията. Но може да го оставите да изстине така.
Обръщам го, защото искам по-хубавата страна да е отвън, като го навия.
Как се обръща блатът?
Покривам тавата с нов лист хартия за печене. Хващам от двете страни тавата и рязко обръщам.
Крема сиренето се обърква с чесъна. Хубаво е крема сиренето да е на стайна температура. Блатът се маже, когато е напълно изстинал.
Кето рулото се навива внимателно с помощта на хартията и прибира в хладилника поне за час.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия