Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печени рибени пръстчета за малки деца

Печени рибени пръстчета за малки деца

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Печени рибени пръстчета за малки деца
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Поднесете печени рибени пръстчета за малки деца с картофено пюре или друга гарнитура."

Необходими Продукти

  • филе от бяла риба - 600 г (ципура, лаврак, мозер)
  • златна галета - 1 ч.ч.
  • овесени ядки - 1 ч.ч. фини
  • червен пипер - ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • сол - 3/4 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 2 с.л. или прясно мляко
  • масло от рапица - 3 с.л. (може да използвате спрей)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за 12 - 15 рибни пръстчета.

Загрейте фурната на 190 °C, застелете тава с хартия за печене и леко я намаслете.

Измийте бялата риба, подсушете добре и нарежете на пръсти с размери 2х2 см и дължина около 9 см.

Смесете галетата, овесените ядки, солта и подправките в купа.

Разбийте яйцата с водата или млякото в отделна купа.

Потопете рибните филенца в яйчената смес, прехвърлете в купа с овкусените галета и намажете от всички страни, докато се покрият напълно.

Подредете рибните пръстчета в тава, намажете ги с олио и ги запечете за около 20 минути до приятно златисто. Може да ги обърнете по средата на печенето от другата страна за по-равномерно златисто зачервяване.

Рибата е отличен източник на омега-3 мастни киселини, които са важни за развитието на мозъка и функционирането на имунната система, и е хранителен източник на качествен протеин.

Подходящо за бебета от една и половина годинка и нагоре.

Поднесете печени рибени пръстчета за малки деца с картофено пюре или друга гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: