Начин на приготвяне
Котлетите се измиват много добре и се оставят да се изцедят върху домакинска хартия.
Лимонът 1 бр. се изцежда.
Скилидките чесън се почистват и нарязват на ситно.
Соевият сос се слага в малка купа.
Прибавя се виното, водата, кафявата захар, лимоновият сок и чесънът.
Разбърква се много добре.
Изцедените котлети се слагат в малка тава и се заливат със сместа.
Тавата се завива с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 10 мин, след което рибните котлети се изваждат от марината и се намазват с олио.
Слагат се на скарата в предварително загрят 5 мин на 180 °C еър фрайър.
Печете сьомгата се 15 мин на 160 °C на програма за Риба.
Другият лимон се нарязва на средни парчета и се нареждат с две малки шишчета.
Сервира се сьомга със соев сос в еър фрайър със шишче от парченца лимон.