Начин на приготвяне
Нарязваме лука на дребно. Прибавяме го към каймата заедно с яйцето, ориза, галетата и подправките.
След това оформяме кюфтетата и всяко едно овалваме в брашното. Слагаме ги да се запържат с олио.
Изваждаме ги от тигана и прибавяме нарязания морков и лука, като ги овкусяваме със сол и червен и черен пипер.
Оставяме да се запържат за няколко минути и после прибавяме брашното.
Разбъркваме добре и слагаме водата и картофите.
След като се варят 10-15 мин и картофите омекнат, добавяме доматите и кюфтетата.
Оставяме да се варят кюфтетата по Чирпански, докато се сготви оризът в кюфтетата.
Накрая прибавяме и магданоза за завършек на мъжки кюфтета по Чирпански.