Начин на приготвяне
Пъдпъдъчите яйца се слагат с лъжица във вече завряла вода и се варят 5 минути. След като изстинат, се обелват.
Чушката и морковът се нарязват на лентички и запичат във фурна или фрайър.
Моите ги изпекох във фрайъра на Grill - 200 °C за 5 минути. След това се нарязват на малки парченца. Киселите краставички също се нарязват на парченца.
Каймата се обърква с яйцето и подправките - лук, магданоз, сол, черен пипер.
От каймата се оформят 12 топчета кюфтенца.
Всяко се разстила леко. Аз използвам силиконова подложка. Ако нямате такава, може да ги правите върху стреч фолио.
В средата се слагат по няколко парченца от зеленчуците и се добавя едно яйце. Краищата на каймата се загръщат към средата и се оформя кюфте. При оформянето леко го сплесквам.
Пека кюфтетата в еър фрайър на програма roast - 185 °C. 10 минути от едната страна и 5 от другата.
Може да си ги изпечете и във фурната на 180 °C, като там времето ще е повече.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия