Печено пиле с бяло вино

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Печено пиле с бяло вино4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сочно златисто печено пиле, което може да се комбинира с всяка една любима гарнитура."

Необходими Продукти

  • пиле - 1 брой около 1.2 кг
  • бяло вино - 200 мл
  • краве масло - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • уни сос - 1 ч.л.
  • чесън на прах - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и измива с вода. В дълбока купа се поставя пилето. Излива се чашата с бяло вино и периодично се обръща цялото пиле в купата, така че да е месото във вино.

Купата се оставя в хладилник за час и половина В купичка се поставят сухите подправки, след това олиото и разтопеното краве масло и кетчупа. Разбъркайте за кратко.

С получената каша от подправки се обтрива цялото пиле отвътре и отвън. При нужда може да добавите още от подправките за пиле.

Върнете пилето отново в купата с виното в хладилника за поне още половин час. В тавичка поставете маринованото пиле с гърдите надолу и виното.

Поставете фолио и печете пилето във фурна с вентилатор на 180 градуса за 20 минути. След това махнете фолиото и обърнете пилете.

С помощта са лъжица вземете от получения сос в тавата и облейте пилето. Може допълнително да поръсите с подправка. Печете от другата страна за още 25-30 минути на същата температура.

Печено пиле с бяло вино може да сервирате с гриловани аспержи, картофи или друга любима гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: