Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Асеновградска яхния

Асеновградска яхния

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Асеновградска яхния1 / 2
16/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • патладжани - 800 г
  • домати - 250 г
  • лук - 150 - 200 г
  • чесън - 1 глава
  • олио - 50 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на големи кубчета. Посолете ги и ги оставете да се отцедят от горчилката.

Изпържете в горещо олио. В същата мазнина изпържете нарязания на ситно лук, добавете брашното, червения пипер, доматите и чесъна. Долейте малко топла вода и оставете ястието на ври на тих огън.

Накрая добавете дафиновия лист, черния пипер и ситно нарязания магданоз. Изсипете всичко в тавичка, разбъркайте и запечете леко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: