Тесто с мая

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
17/08/2014
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 584
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купа киселото мляко, което трябва да е със стайна температура, добавете яйцето, захарта, олиото, маята /разтворена в хладкото прясно мляко/, содата и солта.

Разбъркайте добре. С получената смес и 1 кг от пресятото брашно замесете тесто.

Месете 10-тина минути, като прибавяте от останалото брашно. Намажете тестото обилно с олио и го сложете в по-голям найлонов плик. Дръжте го в хладилника до 5 дни.

Вземайте от него, когато е необходимо, но го смесете с малко олио и оставете около час да втасва. От тестото може да си приготвите пици, питки, кифли, мекици.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар