Начин на приготвяне
Нудлите се сваряват според инструкциите на опаковката. След това се изплакват със студена вода и се отцеждат.
Смесва се фъстъченото масло със сока от лайм и се разбъркват, докато се образува еднородна смес. След това към нея се добавя 2 с.л. оризов оцет, 4 с.л. захар, 4 с.л. соев сос и ¼ ч.ч. вода (може и да се ползва от водата на нудлите).
Ако се използват яйца, се разбиват в купичка и в тиган с 1 с.л. олио се разливат, да покрият добре дъното. Запича се от едната страна, след което се обръща, да се запече и от другата. Като е готово, се изважда на дъска и се нарязва тънки лентички или на парченца.
В сгорещено олио (3 с.л.) за кратко се запържва нарязаният лук (без перата от пресния лук) и чесънът. Добавя се след това и зелената част от пресния лук заедно с кълновете. Запържва се още 2 минути.
Добавят се нудлите, яйцата и се налива сосът. Разбърква се добре, докато повечето бъде поет.
Отделно се прави сос за тофуто - смесват се кетчупът, 2 с.л. оризов оцет, 1 с.л. захар, 4 с.л. соев сос, чили паста, чесън на прах, царевичното нишесте и се разрежда с малко от водата на нудлите. Тофуто се нарязва на кубчета.
В 1-2 с.л. сгорещено олио се запържват кубчетата тофу, като се обръщат да потъмнеят от всяка страна. Като са почти готови, се изсипва сосът и се разбъркват, докато се сгъсти.
При сервиране може да се капне малко сусамово олио, още соев сос и се разпределя от тофуто.
Черни оризови нудли с тофу са много вкусно ястие.