Ризото с рукола и спанак

Марина НордМарина НордНовак1219
22/08/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 113
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джинджифилът и лукът се режат на ситно и се запържват в зехтин. След 5 минути се добавя оризът и се запържва за 3 минути.

Добавя се мартинито, огънят се намалява, така че течността да къкри. Вари се при непрекъснато бъркане до почти пълното изпаряване на алкохола.

Добавя се една трета от бульона и се вари при непрекъснато бъркане и се долива по малко от бульона, щом стане нужда.

Добавя се солта и белият пипер. Когато оризът е готов, се добавя захарта. Лаймът и лимонът се изцеждат и сокът им се добавя в ризотото.

Добавят се спанакът и руколата, накъсани на едро, и се задушават 7-8 минути.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар