Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Здравословен тиквеник със стевия

Здравословен тиквеник със стевия

Здравословен тиквеник със стевия
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Здравословен тиквеник със стевия, който може да се хапва доволно и от диабетици"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • тиква - 600 г
  • орехи - 1/2 ч.ч. счукани
  • канела - 1 с.л.
  • стевия - 30 капки течна
  • олио - 1/4 ч.ч. слънчогледово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, се приготвя сместа за плънката. За целта се настъргва тиквата на едро ренде. Прибавят се счуканите орехи, канелата и течната стевия.

Количеството на подсладителя е ориентировъчно и зависи от производителя - колко е сладка тиквата, и от предпочитанията. Плънката се разбърква и оставя настрани.

Взема се един лист от корите и се намазнява, отгоре се слага втори и също се намазнява. Разпределя се плънка и кората се завива на руло, а рулото на охлюв.

Първото навито парче се поставя в центъра на намазнена тава.

По същият начин се процедира с останалите кори, като рулата се навиват последователно около първото поставено в тавата.

Накрая рулцата се намазват с олио и тиквеникът се слага да се пече в загрята на 180 °C фурна за около 30 минути или до хубав загар.

Когато е готов, ако желаете да е по-сочен, може да се напръска с газирана вода и да се покрие с кърпа, за да се задуши страхотния тиквеник.

Когато изстине здравословен тиквеник със стевия, е готов за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: