Начин на приготвяне
В купа се чукват яйцата, добавят се размекнатото масло, пресятото брашно, подправките и всичко се омесва много добре. Трябва да се получи тесто, което не лепне по ръцете.
Ако е нужно, добавете още малко брашно. След като е готово, тестото се маха от купата, увива се в стреч фолио и се слага в хладилника да стегне за 30 минути.
През това време се прави плънката. В блендер се слагат всички съставки за плънката, като чесънът е предварително обелен и нарязан на две-три половинки, празът е измит и нарязан на не много големи парчета.
Всичко се блендира до гладък крем. След като тестото е стегнало, се изважда и се оставя за една-две минути на стайна температура.
През това време формички за тарталети се намазват с олио или масло с помощта на четка. От тестото се късат топчета, разстилат се в дланта и се поставят във формичките, като се заравняват хубаво, за да придобият формата на тарталета.
Надупчват се с вилица или се пълнят със зрял боб, за да не се надуят при печене. Подреждат се в тавичка и се пекат в зарята на 180 °C фурна до златист загар.
След като са готови, се оставят да се охладят. В пош или найлонова торбичка се слага крема и се шприцова в тарталетите за гости. Украсяват се с маслини, копър, магданоз или друго по ваш избор. Идеални са за предстоящите празници тези вкусни тарталети с мус от сирена.
Да ви е сладко!
Коментари