Начин на приготвяне
Двата вида лук и чесънът се нарязват на дребно и се задушават в малко олио. Добавят се нарязаните на малки кубчета моркови, прибавят се измитите булгур и ориз. Налива се една чаша гореща вода и котлона се намалява и се оставя да къкри. Накрая се добавят и нарязаните на дребно домати.
Когато оризът и булгурът набъбнат и поемат водата, се поръсва с подправките и сместа се дърпа от котлона.
Чушките се изтърбушват, почистват се от семената и с помощта на лъжица се пълнят и подреждат в намаслена тавичка. Слагат се капачетата на напълнените чушки.
Налива се в тавата един пръст подсолена вода и чушките се поливат със струйка олио.
Пълнените камби се пекат до зачервяване.
Добър апетит!