Начин на приготвяне
В голяма купа сложете млякото, яйцето, маслото, захарта, солта и ванилия и разбъркайте.
Добавете пресятото брашно с маята на части, замесете меко тесто и го оставете на топло място за един час (може да използвате хлебопекарна).
За крема разбъркайте млякото с нишестето, добавете жълтъците, захарта, сложете на умерен огън и бъркайте, докато се сгъсти.
Свалете от котлона, добавете лимоновия сок и маслото, разбъркайте, покрийте крема със стреч фолио и оставете да се охлади.
Разделете втасалото тесто на 12-14 еднакви част и всяка част разточете на продълговата форма.
Сложете по 1-2 лъжици от крема и оформете кифличките.
Подредете ги в тава с хартия за печене, покрийте с кърпа и оставете за около 30 минути.
Намажете кремките с прясно мляко или с яйце и печете в предварително загрята на 180°С фурна за около 20 минути.