Начин на приготвяне
За тази уникална празнична капама тиган се загрява олио. Запържва се каймата, като се прави на парченца. Добавя се и оризът, за да се запържи.
Добавя се около 900 милилитра вода, за да се сготви оризът, като периодично се разбърква. Добавят се подправките на вкус - кимион, чубрица, черен пипер, червен пипер.
Добавя се малко сол, защото армеевата чорба, в която ще се готви капамата, е солена. Когато оризът е готов, се отстранява от котлона, за да се охлади.
През това време се подготвя голям гювеч, като на дъното му се слагат зелеви листа. Подготвят се зелевите листа за сармите. Ако зелката е голяма, 1 листо се разделя на две.
В единия край се слага от плънката. Завива се от двете страни и се завива на руло.
На дъното на гювеча се нарежда един ред сарми. Свинското и телешкото се нарязват на пържоли. Нареждат се отгоре. Реди се още един ред сарми.
Пилешкото месо се нарязва на пържоли и се нарежда отгоре. Реди се още един ред сарми. Отгоре се слагат суровите наденици. Завършва се със зелеви листа.
Сипва се армеевата чорба, която ще овкуси цялостно капамата със сарми и четири меса. Пече се до сготвяне на месото на капама със сарми и четири меса.