Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Италиански хляб с орехи

Италиански хляб с орехи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Италиански хляб с орехи1 / 2
30/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • бяло вино - 120 мл
  • яйца - 4 бр.
  • зехтин - 100 мл
  • сол - ½ ч.л.
  • бекон - 100 г
  • мая - 1 с.л. суха
  • кашкавал - 100 г
  • маслини - 20 бр. (без костилки)
  • орехи - 100 г (нарязани)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с маята. Добавят се яйцата, бялото вино, зехтинът и солта.

Кашкавалът се настъргва, маслините се режат на ситно. Беконът се реже на малки кубчета.

Кашкавалът, орехите, беконът и маслините се добавят в тестото. Оставя се на топло да втаса за 20 минути и отново се измесва.

Слага се в тава и се оставя да втаса още 50 минути на топло. Пече се около час на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: