Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско печено със задушен спанак

Свинско печено със задушен спанак

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Свинско печено със задушен спанак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Свинско печено със задушен спанак сервираме, докато е топло и с любимо питие."

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 1 кг
  • бекон - 100 г
  • олио - около 80 мл
  • шарен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • чили - 1 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • бейби спанак - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • кромид - 1 глава
  • домати - 3 с.л, от консерва
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското контрафиле се посолява.

Разрязва се частично на филета и между тях се поставят парчета бекон.

Покрива се с олио и се добавят смесените сухи подправки и соевия сос.

Добавя се 1 чаена чаша вода и се пече се за около 2 часа в умерена фурна.

В тиган се задушават лука, моркова, спанака и доматите за 20 минути. Подправя се със сол на вкус.

Печеното свинско се разделя на порции и се гарнира със задушения със зеленчуците спанак.

Свинското печено със задушен спанак сервираме, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: