Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Селска лучена яхния с картофи

Селска лучена яхния с картофи

Селска лучена яхния с картофи
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Селска лучена яхния с картофи, която да поднесете с вкусен селски хляб."

Необходими Продукти

  • лук - 6 - 7 глави
  • олио - 30 мл
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена (за предпочитане суха)
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 2 - 3 зрънца
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. консервирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Селска лучена яхния с картофи, която да поднесете с вкусен селски хляб.

Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Задушете го в тенджера със загрято олио. Прибавете почистеният и нарязан морков.

Гответе, като разбърквате периодично до омекване на кромида. Обелете, нарежете картофите на средно големи парчета и ги добавете в тенджерата.

Оставете ги да се готвят за кратко, след което прибавете червеният пипер, дафиновият лист, бахара, солта, чубрицата и брашното.

След кратко разбъркване добавете доматите, а малко след това долейте топла вода, колкото да покрие продуктите. За любителите на по-пикантните ястия може да сложите една цяла суха люта чушка в лучената яхния.

Гответе лучената яхния на умерена температура, като я разбърквате периодично до сваряване на картофите. За повече вкус накрая може да доовкосите със смлян черен пипер постната манджа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: