Начин на приготвяне
Селска лучена яхния с картофи, която да поднесете с вкусен селски хляб.
Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Задушете го в тенджера със загрято олио. Прибавете почистеният и нарязан морков.
Гответе, като разбърквате периодично до омекване на кромида. Обелете, нарежете картофите на средно големи парчета и ги добавете в тенджерата.
Оставете ги да се готвят за кратко, след което прибавете червеният пипер, дафиновият лист, бахара, солта, чубрицата и брашното.
След кратко разбъркване добавете доматите, а малко след това долейте топла вода, колкото да покрие продуктите. За любителите на по-пикантните ястия може да сложите една цяла суха люта чушка в лучената яхния.
Гответе лучената яхния на умерена температура, като я разбърквате периодично до сваряване на картофите. За повече вкус накрая може да доовкосите със смлян черен пипер постната манджа.