Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале със сос от хумус и зеленчуци

Фарфале със сос от хумус и зеленчуци

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Фарфале със сос от хумус и зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Хапва се вкусно фарфале със сос от хумус - вегетарианска рецепта с елементи на веганизъм"

Необходими Продукти

  • паста - 400 г
  • гъби - около 250 г печурки
  • домати - 2 бр.
  • спанак - 150 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • хумус - 200 г
  • песто със сушени домати - 4 с.л.
  • магданоз - ½ ч.л. сушен или няколко стръкчета пресен
  • босилек - 1 ч.л. сушен
  • риган - ½ ч.л. сушен
  • мащерка - 1 к.л. сушена
  • черен пипер - няколко щипки
  • сол
  • олио
  • лимонов сок - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на филийки, доматът - на кубчета, зеленият лук - на ситно, спанакът - на едро и магданозът се наситнява.

Пастата фарфале се сварява в подсолена вода, сред което се отцежда и част от водата се заделя.

Лукът и гъбите се запържват в сгорещено олио. Като поомекнат, се добавя доматът и подправките. След него се добавя спанакът и се похлупва, докато се задуши и омекне спанакът.

Прибавя се хумусът, пестото и се налива от заделената вода до образуване на сос при разбъркване до хомогенност.

Трябва да се има предвид, че сосът за паста трябва да остане малко по-течен, защото при комбиниране с пастата, попива още и може да стане сухо.

Накрая по желание се капва малко лимонов сок и вече се смесва.

Хапва се вкусно фарфале със сос от хумус и зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: