Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с праз и гъби в гювеч

Свинско с праз и гъби в гювеч

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Свинско с праз и гъби в гювеч
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Ето това свинското с праз и гъби в гювеч чакаме цяла зима"

Необходими Продукти

  • месо за готвене - 600 г
  • праз - 1 кг
  • гъби - 300 г
  • морков - 1 бр.
  • олио - 60 мл
  • червено вино - 130 мл
  • червен пипер - 1ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган поставяме олиото и запържваме месото, което предварително сме нарязали на хапки, да промени цвета си от всички страни.

След това поставяме месото и мазнината на дъното на гювеч.

Моркова настъргваме на ренде. Гъбите нарязваме на две и след това на филийки.

Стръковете праз нарязваме на колелца. Всички зеленчуци и гъбите прибавяме в гювеча и наливаме виното към свинското с праз.

Подправяме свинското в гювеч със сол, черен и червен пипер. Добавяме и дафиновият лист.

Затваряме капака на гювеча.

Поставяме в студена фурната за 2 часа на 175 °C. 10-15 минути преди изключване отваряне капака да се запече свинското с праз и гъби в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: