Пилешка каша с лапад

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пилешка каша с лапад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"С какво ще хапнете тази апетитна бабина пилешка каша с лапад?"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • сметана за готвене - 200 мл
  • лапад - 200 г от буркан
  • брашно - 3 с.л.
  • бульон - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
  • сминдух
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето сваряваме, оставяме го да се охлади и накъсваме.

Лука, моркова и чесъна почистваме и нарязваме.

В тиган си нагряваме олио и задушаваме зеленчуците под капак.

Добавяме лапада (аз имах консервиран), сухите подправки и запържваме, след това добавяме бульона, където сме варили пилето.

Брашното си го размиваме във вода или бульон, дърпаме тигана от котлона и наливаме на тънка струя, като разбъркваме.

Връщаме отново на котлона, добавяме пилешкото месо и сметаната и разбъркваме добре.

Снемаме от котлона пилешка каша с лапад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: