Начин на приготвяне
За блатовете:
Яйцето, маслото и прясното мляко трябва да са със стайна температура.
Яйцето се разбива заедно със захарта. След това към тях се добавя размекнатото масло. Разбива се.
Към получената смес се прибавят прясното мляко, содата за хляб и меда.
Получената смес се изсипва в дълбока тенджера и се слага на котлона, на бавен огън. Бърка се непрекъснато.
Сместа трябва да придобие златист цвят. Обикновено отнема около 15-20 минути варене, за да придобие този цвят.
Когато сместа придобие златист цвят, се сваля от котлона и се оставя да изстине.
Към напълно изстиналата смес се прибавя постепенно брашното и се замесва името тесто.
Готовото тесто се разделя на 7 равни топки.
Включете фурната да загрее на 200 градуса.
Всяка топка тесто се разтопява на тънък блат и се прехвърля върху тава покрита с хартия за печене.
Блатовете за торта се пекат е загрята фурна за около 5-6 минути.
Веднага след като извадите изпечени блат от фурната, го изрежете във формата на сърце с помощта на форма.
Същото се повтаря и с останалите 6 топки тесто.
За крема:
На водна баня се разтапят двата шоколада и се оставят настрани да изстинат.
Кравето масло също се разтапя на водна баня и се оставя да изстине.
През това време се разбива на пухкав сняг сладкарската сметана.
След като са изстинали, разтопените шоколади и маслото се смесват. Разбъркват се.
Към тях се прибавя малко по малко заквасената сметана. Разбърква се до получаването на еднородна смес.
Прибавясе и разбитата сладкарска сметана. Разбърква се.
Накрая се добавят ванилията и рома. Разбърква се кремът за торта.
Сглобяване:
Във форма сърце с падащ ринг се слага блат отгоре крема и така се редуват, като се завършва с крем. Сглобената сметанова торта се покрива със стреп фолио и се прибира в хладилника за една нощ.
На сутринта се вади от хладилника и с мокър нощ се отлепва от ринга.
Отгоре тортата Сърце за мъж се украсява със сладкарска сметана, ягодите и сърчицата.