Начин на приготвяне
Почистете свинските уши и сложете в тенджера с вода на котлона.
Добавете сол и няколко зърна черен пипер и сварете до омекването им.
При готовност извадете, отцедете и леко ги подсушете.
Нарежете ги на тънки лентички.
Счукайте скилидките чесън на паста.
Направете соса, като в купа сложите съставките и разбъркайте всичко до усвояването им и получаване на сос.
Загрейте олиото в тиган на котлона, сложете лентичките уши и запържете за 2 мин.
Сипете соса и разбъркайте добре, така че да се поеме и залепне по ушичките.
Гответе пикантното мезе 3 минути, като непрекъснато разбърквате.
Махнете от котлона и сервирайте топли поръсени със ситно нарязан магданоз.
Източник: Блогът на Сия Рибагина