Пухкав кекс

Mel MehmedMel Mehmed
Новак
223516
Пухкав кекс
Снимка: Mel Mehmed
1 / 4
27/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
17
"Сравнявахме го и с другите шарени кексове в сайта, но този наистина е най-пухкав"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.

  • какао - 1 с.л.
  • орехи 
 - 1/2 ч.ч. млени
  • бакпулвер
 - 1/2 пакет
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате много добре захарта с яйцата с миксер или тел за разбиване. Добавяте олиото и ванилията и отново разбърквате.

Пресявате брашното заедно с бакпулвера и малко по малко при непрекъснато разбиване го добавяте към течната смес и разбивате до получаване на гладка смес.

Добавяте и орехите, след което разбърквате. Намазвате формата за кекс с олио и изсипвате сместа, като оставяте 1 кафена чаша от нея, в която добавяте какаото, за да я оцветите.

Изсипете какаовата смес равномерно върху ваниловата.

Печете шарения кекс в предварително загрята на 180 °C фурна за около 40 минути, като проверявате дали е изпечен, като го бучнете с клечка за зъби - ако излезе суха, пухеният кекс е готов.

След като изстине, поръсвате вашия пухкав кекс с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: