Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Задушени пилешки дробчета с лук и гъби на фурна

Задушени пилешки дробчета с лук и гъби на фурна

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Чирак
60674107
Задушени пилешки дробчета с лук и гъби на фурна
Снимка: veronnika_pavlova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Пригответе се да се потопите в богатото, ароматно удоволствие на задушени пилешки дробчета с лук и гъби на фурна!"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 450 г пресни охладени
  • лук - 2 големи глави кромид
  • чушки - 2 зелени и червени
  • печурки - 350 грама пресни гъби
  • чесън - 4 скилидки
  • краве масло - 1 пакетче
  • сол - щипка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • бульон - 1 кубче пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе се да се потопите в богатото, ароматно удоволствие на задушени пилешки дробчета с лук и гъби на фурна!

Тази възхитителна рецепта съчетава крехки, подправени пилешки дробчета с мек, карамелизиран лук, крехки гъби и ароматна смес от подправки, всичко това задушено в богат пилешки бульон и масло.

Опитайте тази класическа комфортна храна и ще бъдете пленени от всеки вкусен залък!

Измиваме добре пресните пилешки дробчета, изцеждаме ги и и оставяме в купа настрана.

Заемаме се с нарязването на зеленчуците на шайби - лукът, чесънът, гъбите и чушките.

В голям тиган слагаме да се разтопи маслото и прибавяме зеленчуците. Подправяме с малко сол, черен и червен пипер. Оставяме зеленчуците да се карамелизират в маслото до златист цвят.

След като са готови, ги изсипваме в голяма тава и добавяме и дробчетата. Прибавяме и чубрицата и натрошения пилешки бульон, добавяме и малко вода.

Слагаме тавата да се пече във фурната на 190 °C за около 20-30 минути, до пълното сготвяне на дробчетата.

Готовите задушени пилешки дробчета са готови за сервиране.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: