Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани патладжани в буркани

Мариновани патладжани в буркани

редакция:
IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Мариновани патладжани в буркани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
Порции
7
"Оставяме другите да слагат в бурканите чушки, туршии и домати. Нашите буркани са запазени специално за тези мариновани патладжани!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 6 кг
  • чесън - 2 глави
  • дафинов лист - 3 бр.
  • олио - 300 мл
  • оцет - 750 мл /6%/
  • вода - 1.5 л
  • черен пипер - 1 с.л. зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги нарежете на кръгчета, които са с дебелина 1 см. Посолете и ги оставете да престоят няколко часа. Отцедете водата и ги измийте.

Наредете ги в подходяща тенджера и залейте със смес от водата и оцета. Варете, докато омекнат.

Извадете ги и ги оставете да се отцеждат 10-12 часа. Наредете ги в буркани, като помежду им поставяте зърна пипер, скилидки чесън и парченца дафинов лист.

През 2-3 реда наливайте по 1 с.л. олио. Като напълните бурканите отгоре също наливайте 1 с.л. олио. Затворете с целофан или капачки и съхранявайте на прохладно място.

Маринованите патладжани в буркани са готови.

Виж също как се консервира патладжан и как да съхраняваме патладжани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: