Начин на приготвяне
Свинският врат се нарязва на кубченца с желана големина. При мен имаше по-мазна част, която сложих на дъното на тенджерата, за да се стопи, и не съм използвала друга мазнина.
Пуска се котлонът и тенджерата се захлупва. Месото се задушава и отпуска течност.
През това време морковът се обелва и измива. Нарязва се на кубченца. Добавя се. Лукът се почиства и нарязва на кубчета. Също се добавя и разбърква, като тенджерата остава с капак.
Когато се задушат зеленчуците, се добавя вода като за супа.
Карфиолът се измива и нарязва на розички. Също се добавя в тенджерата. Овкусява се супата със свинско с черен пипер и сол. Добавя се булгурът. Разбърква се.
Слага се капак, като от едната страна се оставя леко надигнат. Вари се до сготвяне на свинското и булгура.
Свинската чорба с карфиол се получава много вкусна и лека.