Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Задушени картофи»Уникални задушени картофи по ресторантски стил

Уникални задушени картофи по ресторантски стил

The Fire LionThe Fire Lion
Новак
3523846
Уникални задушени картофи по ресторантски стил2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
38 мин.
Общо
58 мин.
Порции
8
"Уникални задушени картофи по ресторантски стил - на вратните ви пържоли не им трябва нищо друго"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • червен пипер
  • универсална подправка - на Маги
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелват се картофите и се измиват, след което се варят в тенджера, пълна с гореща вода за 7 минути и след това ги прецеждаме от водата и оставяме да се охладят.

Когато изтинат, нарязваме картофите на дебели колелца в подходяща тава.

Овкусяват се със сол, черен пипер, червен пипер и зеленчуковата подправка. Разбъркват се добре с лъжица.

След това поливаме с олио обилно и наливаме малко вода.

Разбъркваме отново и печем картофите в загрята на 190 °C фурна за 30 минути, като ги проверяваме от време навреме дали са готови.

Когато уникалните задушени картофи по ресторантски стил се запекат, сервираме ги топли в чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: